pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

PROSEČAN ROD KUKURUZA OD 4 DO 5 TONA PO HEKTARU

 
DSC0209.JPG

Berba kukuruza na području opštine Barajevo privodi se kraju. Po prvim procenama može se očekivati prosečan rod, tako da nema bojazni da se ponovi 2012. godina kada na mnogim parcelama roda uopšte nije ni bilo.
Kasnije kretanje vegetacije u proleće 2013. godine uslovilo je pomeranje početka setve kukuruza što je prouzrokovalo da se berba kukuruza završi sredinom oktobra meseca kada je optimalan rok za završetak setve ozimih strnih žita.
Prinos kukuruza je uslovljen nizom faktora od kojih su temperatura i visina i raspored padavina tokom vegetacije jedani od presudnih. U vegetacionom periodu 2013. godine visina i raspored padavina nisu išli na ruku rastu i razvoju kukuruza što je uslovilo da prosečan prinos merkantilog kukuruza u našoj Opštini varira od 4 do 5 tona po hektaru, u zavisnosti od mikriklimatskih karakteristika, tako da je na pojedinim parcelama zabeležen prinos znatno niži od prosečnog a na pojedinim i preko 7 tona po hektaru.
Posejana površina pod kukuruzom ove godine je bila oko 1.300 hektara tako da je ukupan prinos merkantilnog kukuruza ove godine oko 5.850 do 6500 tona.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati