pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

OBELEŽEN 10. OKTOBAR DAN OSLOBOĐENjA BARAJEVA

 
DSC0232.JPG

Dan oslobođenja opštine Barajevo u Drugom svetskom ratu, 10. oktobar, obeležen je polaganjem venaca na spomen ploču na zgradi škole u Meljaku, gde su se 10. oktobra 1944. godine odvijale završne borbe za oslobođenje Barajeva.
Vence su na spomen obeležje u ime  opštine Barajevo položili predsednica opštine Branka Savić i predsednik Skupštine GO Barajevo Saša Kostić, kao i predstavnici SUNBOR-a  Beograda, Barajeva  i drugih gradskih opština, predstavnici sekcije 6. Ličke divizije, 21. Srpske divizije, predstavnici udruženja "20. decembar" iz Vranića i Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova 1912-1918. godine.
Treća brigada 6. Proleterske divizije „Nikola Tesla“, u nezadrživom pohodu na Beograd, posle višečasovne borbe, u utorak 10. oktobra 1944. godine u 8 časova, skršila je otpor nemačkih okupatorskih trupa u zgradi škole u Meljaku i okolini i tako oslobodila ovaj kraj.
O tim herojskim vremenima i bitkama okupljenim građanima i učenicima škole u Meljaku govorili su predsednik SUBNOR-a Beograda pukovnik Boro Ercegovac i Ilija Radaković, borac 6. Ličke divizije, učesnik borbi za oslobođenje Barajeva.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_dostava2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati