pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

SAT ZA NAŠU PLANETU 2017

 

Svetski fond za prirodu (WWF) i Gradska opština Barajevo, vas pozivaju da se pridružite akciji ''Sat za našu planetu'' u subotu, 25. marta 2017. godine u 20:30 časova po lokalnom vremenu.
Broj gradova i opština koje podržavaju akciju, počevši od 2009. godine, kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, neprestano je rastao. Globalnoj akciji se 2016. godine u Srbiji pridružilo 85 gradova i opština, a u čitavom svetu, akciju je podržalo preko 7000 gradova iz 178 zemalja.
U subotu, 25. marta 2017. godine u 20:30h, gradovi širom sveta će po deseti put isključiti svetla na sat vremena i time još jednom poslati snažnu poruku da ipak možemo nešto preduzeti kako bismo ublažili posledice klimatskih promena, ali i kako bismo skrenuli pažnju na posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.
Akcija ''Sat za našu planetu 2017'' je mali, ali značajan podsetnik da zajedno možemo uticati na to da se stvari promene i da su male stvari koje svakodnevno obavljamo te, koje nam mogu pomoći da stvorimo humaniju budućnost.
Pozivamo vas da se i ove godine pridružite akciji.

Podsećanje: Gde je započela akcija ''Sat za našu planetu''?

Zahvaljujući WWF-u u Australiji, grad Sidnej je 2006. godine bio inspirisan da svoju podršku u borbi protiv klimatskih promena, pokaže u prvoj akciji Sat za našu planetu. Odziv je bio neočekivano veliki jer su svi, odjednom shvatili da imaju moć da utiču na promene u svetu u kome žive. Već u martu 2007. godine je 2,2 miliona ljudi i preko 2000 preduzeća u Sidneju ugasilo svetlo na sat vremena u znak podrške borbi protiv klimatskih promena.
Tokom 2008. godine, planirano je da se akcija Sat za našu planetu organizuje i u drugim gradovima Australije. Međutim, grad Toronto u Kanadi se pridružio akciji i za kratko vreme se preko 35 zemalja i skoro 400 gradova priključilo događaju. Poruka svetu je bila veoma jasna: klimatski izazovi sa kojima se suočava naša planeta su toliko veliki da se promena mora desiti na globalnom nivou. Od tada, pa do danas, Sat za našu planetu je postao globalni godišnji događaj, koji je 2012. godine doživeo i svoju vanplanetarnu dimenziju kada je astronaut Andre Kuipers posmatrao gašenje svetala sa Međunarodne svemirske stanice. Akcija se organizuje krajem marta, što se približno poklapa sa ravnodnevnicom, jer je tada većina gradova u mraku dok se akcija ''kreće'' oko Zemlje.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati