pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

HUMANITARNA IZLOŽBA „SIMBOLI RUSIJE 3“

 
DSC_0537.JPG

Sekcija ruskog jezika „Umnica“ iz OŠ „Knez Sima Marković“ u Barajevu organizovala je prodajnu izložbu ruskih suvenira od 4. do 7. aprila 2017. u svečanoj sali škole. Izložbu čine originalni ruski suveniri, koji predstavljaju deo ruske tradicije, ali  i predmeti u izradi učenika od 5. do 8. razreda koji uče ruski jezik i članovi su sekcije. Učenici ne samo da sami izrađuju razne suvenire (zastavice, magnete, priveske, blokčiće, čestitke, podmetače…), oni i „formiraju“ cene i prodaju suvenire, a nakon izložbe odlučuju kome će uputiti zarađeni novac. Na ovaj način ne samo da se motivišu za sticanje predmetnih znanja, već se izgrađuje i njihov karakter kroz promociju humanosti i nesebičnosti.
„Umnica“ je priređivala više izložbi dečjih radova, a ovo je treća po redu humanitarnog karaktera: 2013. godine je održana prva tog tipa u školi u Barajevu, a sav prihod od prodatih suvenira (40.000 dinara) uplaćen je za lečenje jedne bolesne devojčice. 2015. godine organizovana je druga izložba (u školi u Barajevu i u Kulturnom centru Čukarica), a prihod je doniran, preko fonda „Budi human“, za lečenje još jedne bolesne devojčice (takođe 40.000 dinara).
Izložbu su posetili učenici i nastavnici OŠ „Pavle Popović“ iz Vranića, kao i Nenad Savić  član opštinskog Veća i Vesna Ranković, pomoćnica predsednika GO Barajevo.
Sekciju „Umnica“ priprema i vodi profesor ruskog jezika i književnosti, Mira Simeunović.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati