pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

Delegacija Evropske Unije potpisala ugovor sa Gradskom opštinom Barajevo

 
Exchange_3.jpg

Delegacija Evropske Unije u Srbiji potpisala je ugovore sa 38 opština i gradova čiji su projekti, na osnovu drugog poziva programa EXCHANGE 3 raspisanog 18. juna 2010. odobreni.
Ceremoniji svečanog potpisivanja ugovora, u organizaciji Delegacije EU i SKGO, 25.03.2011. godine, prisustvovali su Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Republike Srbije, Vinsent Dežer, šef delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji, Saša Paunović, predsednik SKGO i Opštine Paraćin i Irina Slavković, menadžer projekta. Zamenik predsednika Gradske opštine Barajevo, Igor Jevtić, obavio je svečano potpisivanje Ugovora.
Program EXCHANGE 3 usmeren je na uvođenje EU modela u funkcionisanje i poboljšanje kapaciteta i efikasnosti lokalnih samouprava u Srbiji.
Opšti cilj programa EXCHANGE 3 je da doprinese jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji za dalje učešće u procesu decentralizacije u skladu sa standardima Evropske unije.
Krajnji korisnici EXCHANGE 3 su gradovi i opštine u Srbiji i njihovi građani kao korisnici pobošljanih usluga svojih lokalnih samouprava.
Opštine/gradovi, koje će u narednih 12 - 15 meseci biti u prilici da realizuju projekat Excange 3 su: Pančevo, Vranje, Užice, Novi Sad, Kraljevo, Kruševac, Despotovac, Merošina, Arilje, Gornji Milanovac, Bački Petrovac, Veliko Gradište, Paraćin, Ćuprija, Aranđelovac, Vršac, Barajevo – Beograd, Bela Crkva, Svilajnac, Beočin, Bač, Stara Pazova, Pirot, Zemun – Beograd, Palilula – Beograd, Ruma, Bujanovac, Čajetina, Svrljig, Savski Venac – Beograd, Ub, Koceljeva, Bela Palanka, Sokobanja, Kikinda, Kula, Kuršumlija i Sjenica.
Veličina donacije iznosi između 100 000 i 300 000 evra za finansiranje podrške, studijskih poseta i manjih investicija (do 50.000 evra). Ukupna vrednost odobrenih projekata je 6.829.654 evra, od čega 6.006.368 evra predstavlja doprinos EU, dok iznos od 823.285 evra predstavlja doprinos lokalnih samouprava.
GO Barajevo je konkurisala za program EXCHANGE 3, projektom ''Uvođenje geografsko – informacionog sistema na teritoriji Gradske opštine Barajevo''. U tu svrhu odobrena su sredstva u iznosu od 127.350,00 evra. Partneri na projektu su opština Vlasotince i Gradska opština Lazarevac.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati