pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

ZBOG UGROŽENOG VODOSNABDEVANjA VANREDNA SEDNICA ŠTABA

 
GLAVNA_86103.JPG

Predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Adamović sazvao je danas vanrednu sednicu Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je glavna tema bila problem u vodosnabdevanju građana Barajeva vodom iz sistema Beogradskog vodovoda. Sednici su prisustvovali i  Milorad Milošević, izvršni direktor za poslovno-tehničku podršku u BVK i Branimir Sević, rukovodilac Sektora održavanja vodovodne mreže. Predstavnici Beogradskog vodovoda informisali su Štab da BVK i u ove krizne dane redovno isporučuje vodu maksimalnim kapacitetom opštini Barajevo,  ali da je potrošnja vode 3 do 4 puta veća od uobičajene. Problem je i u činjenici da se voda za piće troši neracionalno i nenamenski, a to je slučaj ne samo u Barajevu već i u celom prigradskom delu Beograda.
Zaključak sa ovog sastanka  je zahtev upućen Beogradskom vodovodu da vrši ravnomernu raspodelu vode za celo područje opštine i da obezbedi veći broj cisterni sa vodom za piće za ugrožene delove opštine Barajevo. Javno komunalno preduzeće „10. oktobar“ Barajevo raspolaže sa dve cisterne za vodu, a od BVK je traženo da za Barajevo obezbedi još tri do četirni cisterne .
Na ovom sastanku iznet je podatak da su najugroženija naselja Srednji kraj, Brda, Karaula, Stražarija, Naselje Gaj, Lisović, Beljina i viši delovi naselja na Ripanjskom putu. Takođe su ugrožena naselja duž Ibarske magistrale zbog svakodnevnog planskog preusmeravanja vode za prioritetne potrošače kao što su Dom zdravlja i dečije ustanove.
Od Beogradskog vodovoda je traženo da služba razvoja preispita rešenje snabdevanja vodom južnog prigradskog pravca kako u budućnosti ne bi ponovo dolazilo do problema koje sada ima Barajevo zbog ekstremno visokih temperatura.
Štab je uveo i operativno dežurstvo svojih članova u vremenu od 8 do 22 sata, i određen je broj telefona 8302-118 na koji građani mogu da prijavljuju probleme u vodosnabdevanju, a Štab će u koordinaciji sa BVK rešavati ove probleme.
Posle Sednice Štaba predsednik opštine Slobodan Adamović primio je su i građane iz naselja Srednji kraj, Karaula i Naselje Gaj koji su došli u opštinu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog čestih i dugotrajnih obustava u isporuci vode za piće. Razgovoru sa građanima prisustvovali su i predstavnici Beogradskog vodovoda.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati