pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

POTPREDSEDNIK VLADE I MINISTAR UNUTRAŠNjIH POSLOVA NEBOJŠA STEFANOVIĆ PRISUSTVOVAO PREDAVANjU IZ OSNOVA BEZBEDNOSTI DECE U ŠKOLI U VRANIĆU

 
20180213_Stefanovic_predavanje_Glavna.JPG

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković i predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović prisustvovali su predavanju u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece učenicima šestog razreda OŠ „Pavle Popović“ u Vraniću.
„Predmet Osnovi bezbednosti dece, u okviru kojeg policijski službenici edukuju učenike četvrtog i šestog razreda osnovnih škola, do sada je dao izuzetne rezultate. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su uzeli učešće u realizaciji ovog programa, aktivnim i penzionisanim policajcima, koji deci ukazuju na sve opasnosti koje ih vrebaju i na jedan lep i plastičan način im objašnjavaju kako da se zaštite i kako da budu bezbedni.
Ministarstvo unutrašnjih poslova će uskoro predložiti Ministarstvu prosvete da u narednom periodu u predavanja uključimo i decu drugih razreda“ rekao je Stefanović.
Policijski službenici  su juče, prvog dana drugog polugodišta učenicima šestog razreda OŠ „Pavle Popović“ održali predavanje na temu prevencije i zaštite od zloupotrebe opojnih droga i alkohola. Učenici ove škole prvi su dobili i priručnike, koje je MUP izradio u saradnji sa OEBS-om, a koji će biti podeljeni svim učenicima koji pohađaju predmet Osnovi bezbednosti dece.
„Ovaj priručnik predstavlja vodič za bezbednost dece i u njemu je prikazano sve ono što naši policijski službenici predaju mališanima. Priručnik će dobiti svako dete u četvrtom i šestom razredu i kroz njega će moći da se upoznaju sa svim opasnostima koje sa sobom nose alkohol i droge, ali i izazovima koji ih vrebaju na internetu i u saobraćaju“ rekao je Stefanović, koji se zahvalio Ministarstvu prosvete i Misiji OEBS-a u Srbiji na podršci.
Šef Misije OEBS-a Andrea Oricio istakao je da će učenicima biti podeljeno oko 140.000 priručnika, koji su izrađeni na srpskom jeziku, ali i na osam jezika nacionalnih manjina u Srbiji.
„Ovaj priručnik predstavlja važan korak napred u rešavanju bezbednosnih problema mladih i suzbijanju svih vrsta nasilja. On odražava zajednički napor širokog spektra edukatora i relevantnih institucija ka ovom cilju. Izuzetno je važno da se mladi informišu o svim mogućim pretnjama i zato smo svi zajedno odlučili da pokušamo da im objasnimo šta su te pretnje. U ovom slučaju su institucije međusobno sarađivale veoma dobro, a mi smo samo sa strane potpomogli. Jasno je da institucije mogu pomoći, ali je važno i da se uključi cela zajednica“ rekao je Oricio.
Predmet Osnovi bezbednosti dece u osnovne škole uveden je u septembru prošle godine, na inicijativu ministra Stefanovića, i u prvom polugodištu održano je više od 26.000 predavanja u školama u celoj Srbiji.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati