pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

POTPISAN UGOVOR O GASIFIKACIJI NAŠE OPŠTINE-INVESTICIJA VREDNA 20 MILIONA EVRA

 
20180301_Gasifikacija_Glavna_JPG.JPG

Danas je u svečanoj sali Gradske opštine Barajevo  potpisan Ugovor o gasifikaciji između opštine Barajevo, Javnog preduzeća „Srbija gas“ i strateškog partnera, kompanije „PROMONT GROUP“d.o.o. iz Novog Sada. Ugovor su potpisali predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović, generalni direktor Javnog preduzeća “Srbija gas“ Dušan Bajatović i Milinko Cicmil direktor kompanije „PROMONT GROUP“.
Potpisivanju Ugovora su prisustvovali su i Aleksandar Antić ministar rudarstava i energetike u Vladi Republike Srbije, Andrea Radulović zamenica predsednika Skupštine grada Beograda, Velibor Pešić ispred Privredne komore Beograda, Saša Paunović predsednik Skupštine Gradske opštine Barajevo kao i članovi opštinskog rukovodstva.
Po potpisivanju ugovora medijima se obratio predsednik opštine Slobodan Bata Adamović koji je naglasio da je ovo veliki trenutak za našu opštinu i da je ovo nejveća investicija koja će biti realizovana u Barajevu u poslednjih 30 godina. On je takođe rekao da će gasifikacija celokupne teritorije naše opštine biti veliki podsticaj razvoju industrije a samim tim i poboljšanju uslova života svih stanovnika Barajeva kao i da je opštinsko rukovodstvo još jednom pokazalo ozbiljnost i  brigu za rešavanje svih  problema sa kojima se susreću naši sugrađani. Ministar Antić i generalni direktor „Srbija gasa“ Dušan Bajatović izjavili su da se realizacijom ovog projekta stiču uslovi za privlačenje brojnih investicija i otvaranje novih radnih mesta u našoj opštini.
Realizacijom Ugovora o gasifikaciji stvaraju se uslovi za konverziju postojećih kotlarnica javnog i privatnog sektora na prirodni gas a samim tim i priključenje domaćinstava, privrede i javnih potrošača na prirodni gas kao energent  na čitavoj teritoriji Gradske opštine Barajevo. Ugovorom je planirana i  a očekuje se  da će se više od devet hiljada individualnih domaćinstava opredeliti za ovaj  energent tako da će se stvoriti bitni uslovi da se prevaziđe potencijalni problem zagađenosti vazduha na teritoriji opštine Barajevo i doprinese zaštiti životne sredine.
Imajući u vidu obim projekta gasifikacije i njegovu kompleksnost, koncepcija Programa gasifikacije je takva da se postigne najveća brzina izgradnje gasovodne mreže. Potpisnici Ugovara su najavili da će radovi na celokupnoj gasovodnoj mreži u opštini Barajevo biti završeni do kraja 2021.godne. Celokupna investicija je vredna oko 20 miliona evra a dužina gasifikacione mreže na teritoriji Gradske opštine Barajevo biće oko 600 kilometara.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati