pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: POMOĆI ĆEMO SVIMA KOJI SU PRETRPELI ŠTETU U POPLAVI

 
20180701_Gradonacelnik_poplave_06.JPG

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić održao je u nedelju 1.jula u Starom dvoru sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije povodom sanacije štete tokom jakih kiša koje su pogodile područje glavnog grada. Sednici su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović i Aleksandar Marković, vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju  odnosa sa građanima Darko Glavaš, predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović kao i predsednici ostalih  ugroženih opština, direktori javno-komunalnih preduzeća koje učestvuju u sanaciji štete i drugi članovi štaba.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da je osnovna namera sednice bila nalaženje načina za pomoć ljudima koji su pretrpeli štetu u poplavi pre tri dana.

– Razmatrali smo kako najbrže da pomognemo i svi članovi štaba su prvo podneli izveštaje o svojim aktivnostima na terenu. Oko 500 domaćinstava je ugroženo ovom poplavom a oko 1.000 ljudi je na terenu i pomaže u otklanjanju posledica. U narednom periodu mora se naći sistemsko rešenje za ove probleme, a konstatovali smo i da se mnogo brže reagovalo nego 2014. godine. Dogovorili smo se da se angažuju stručnjaci za nalaženje sistemskih rešenja, nađemo novac za njihovu realizaciju i da se tako ovakvi problemi mnogo kvalitetnije rešavaju. Imamo pomoć Vlade Republike Srbije i zajedno sa njima ćemo rešavati štetu koja je nastala i nastavljati saradnju po ovom pitanju. Sugrađanima koji su pretrpeli štetu poručujemo da smo sa njima i da ćemo im pomoći na najefikasniji način, kako bi se što pre vratili normalnom životu – kazao je gradonačelnik Radojičić, podvukavši kao posebno značajnu činjenicu da nije bilo povređenih i žrtava.

Vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju  odnosa sa građanima Darko Glavaš istakao je da su ekipe bile na terenu na vreme i da je u toku popisivanje štete.

– Sva gradska preduzeća rade u pojačanom stepenu angažovanja kako bi se što pre otklonile posledice, a težište je trenutno na asanaciji i dezinfekciji terena. Potom će se ići na kompletnu sanaciju domaćinstava što će činiti naše ekipe. „Beograd put” radi na popravci infrastrukture kako bi se što pre uspostavio normalan režim saobraćaja na svim pravcima, naročito u Grockoj, Barajevu i Obrenovcu. „Veterina Beograd” je pri kraju sa svojim aktivnostima, slediće je Ekipe zavoda za javno zdravlje, „Čistoća” je u ispomoći svim preduzećima na terenu, a dobili smo i sve zahteve opštinskih komunalnih preduzeća. Na terenu je 1.000 radnika sa više od 100 mašina, a tu su i ekipe „Beogradvoda” i Srbijavoda”. Voda se povukla, ali situaciju konstantno pratimo i dalje – istakao je Glavaš.

Predsednik opštine Barajevo  Slobodan Adamović istakao je da je vodeni talas bio snažan i da je oštećeno više od 70 stambenih objekata.

– Oštećena je putna infrastruktura, zgrada opštine, objekat Odeljenja za planirenje, investicije i razvoj, ali smo uspeli dosta toga da očistimo i saniramo. Zahvaljujem se Gradu Beogradu na izuzetno brzom reagovanju i pozivam sugrađane da prijave štetu. Naš štab u Barajevu je u stalnom zasedanju i tamo je uvek neko kome je moguće predati zahtev, kako bi izveštaje što pre uputili Gradu Beogradu – kazao je Adamović.
 

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati