pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

KONKURS ZA ĐAČKE I STUDENTSKE STIPENDIJE DO 20. OKTOBRA

 
Gak.jpg

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak uputio je poziv beogradskim srednjoškolcima, studentima i učenicima i studentima sa invaliditetom da konkurišu za stipendije Grada Beograda, a konkurs će trajati do 20. oktobra.
Gak je naglasio da je ove godine izdvojeno 22 miliona dinara za podršku najboljim đacima i studentima koji mogu podneti prijave u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.
– Nastavljamo da budemo podrška najboljima i na ovaj način, bespovratnim stipendijama koje mladima mnogo znače, rekao je Gak i dodao da će konkurs za 190 stipendija trajati od sutra pa narednih 15 dana, dok će uslovi i detaljni kriterijumi biti objavljeni na sajtu Grada Beograda.
U 2018. godini dodeliće se 145 stipendija učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova u Beogradu, od čega 34 stipendije učenicima srednjih škola (30 stipendija učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola, kao i četiri stipendije učenicima umetničkih škola) i 111 stipendija studentima visokoškolskih ustanova (59 stipendija studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 39 stipendija studentima društveno-humanističkog usmerenja i 13 stipendija studentima umetničkog usmerenja), te 45 stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova, od čega 15 stipendija učenicima srednjih škola i 30 studentima.
Mesečno, đačka stipendija iznosi 10.000 dinara, odnosno 12.000 dinara za studente i isplaćuje se u deset jednakih rata.
Gak je podsetio da Grad Beograd dodeljuje stipendije srednjoškolcima i studentima od 2004. godine kroz Program podrške najuspešnijim srednjoškolcima i studentima Beograda tokom školovanja.
Obrazac prijave za konkurs može se preuzeti u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave grada Beograda, Kraljice Marije 1, pisarnica (šalter br. 7 na III spratu) ili na sajtu Gradske uprave grada Beograda u rubrici „Gradski oglasi, konkursi i tenderi” .
Prijave na konkurs treba dostaviti na adresu Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave grada Beograda, pisarnica, Kraljice Marije 1, Beograd, sa naznakom „Prijava za Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova u 2018. godini”.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_kodeks.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati