pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

PREDSEDNIK OPŠTINE PRIMIO NAJMLAĐEG DOKTORA NAUKA U ISTORIJI BARAJEVA

 
Mijatovic_dr.JPG

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović primio je danas Svetislava Mijatovića iz Barajeva, jednog od najmlađih doktora nauka u istoriji Fizičkog fakulteta u Beogradu i sigurno najmlađeg doktora nauka u istoriji naše opštine. U razgovoru sa predsednikom Adamovićem  Svetislav se osvrnuo na svoj životni put za koji se ne može reći da je  bio posut cvećem.
U izbegličkoj koloni koja je 1. maja 1995. iz Okučana u Slavoniji krenula za Srbiju, nalazio se i tada četvorogodišnji Svetislav.
Težak životni put, koji je prošao sa svojom porodicom, napravio je od Svetislava ozbiljnog čoveka, držeći ga čvrsto na zemlji i pored svih uspeha i priznanja koje je dobio.
- U koloni koja je krenula iz Slavonije bio sam sa majkom i jednogodišnjom sestrom. Posle nekoliko dana smo došli u Barajevo, jer je deda sedamdesetih godina prošlog veka tu napravio kuću - priča Svetislav. - Iako uslovi za život nisu bili idealni, roditelji su se potrudili da se to ne oseti ni minimalno, na čemu sam im večno zahvalan.
Odmalena se videlo da je nadaren za matematiku, iz koje je u osmom razredu otišao na prvo takmičenje.
- Moja ljubav prema prirodnim naukama je bila velika. Kada je na red došao upis u srednju školu - dileme nije bilo. Matematička gimnazija u Beogradu je bila prvi i jedini izbor - kaže Svetislav.
  Jednu od najtežih srednjih škola u Srbiji završio je u rekordnom roku. Uspeo je da paralelno završi treću i četvrtu godinu, i ponese Vukovu diplomu.
- Profesori su me podržali u toj nameri, jer sam prvo morao da pišem molbu nastavničkom veću. Oni su svi do jednog odobrili moju inicijativu i na kraju je to ispalo odlično - ponosno ističe Svetislav, koji je i na republičkom takmičenju iz fizike u trećoj godini srednje škole odneo prvu nagradu.
Odluka koju visokoškolsku ustanovu upisati za Svetislava nije bila nimalo laka. Birao je između Matematičkog i Fizičkog fakulteta i Informatike. Na kraju, veruje da je izabrao pravi put, jer je njegova generacija, koja se smatra za najbolju u istoriji Fizičkog fakulteta, nazvana zlatnom. Upisao je smer teorijska i eksperimentalna fizika i završio ga sa prosečnom ocenom 10.
Posle završenog mastera 2015. godine, Svetislav je upisao doktorske studije i ostao da radi i da se usavršava na fakultetu. Doktorirao je 1. marta ove godine, i tako postao drugi najmlađi doktor nauka na Fizičkom fakultetu u istoriji.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati