pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

AKADEMIJA “DA SE NE ZABORAVI 1999“

 
20190327_Akademija_Glavna.JPG

Povodom obeležavanja 20 godina od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju Gradska opština Barajevo i Centar za kulturu organizovali su,u velikoj sali Doma kulture, Akademiju pod nazivom „Da se ne zaboravi 1999“. Na samom početku Akademije prisutnima se obratio predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović sledećim rečima:  
„Dame i gospodo, pre dvadeset godina izvršena je Nato agresija, napad 19 zemalja na Srbiju, tadašnju SRJ. Za 78 dana bombardovanja izvršeno je 2300 vazdušnih udara na 995 objekata širom zemlje, a 1150 borbenih aviona lansiralo je blizu 420 000 projektila ukupne mase 22000 tona, 1300 krstarećih raketa i izručeno je 37000 "kasetnih bombi" i upotrebljavana je zabranjena municija sa osiromašenim uranijumom. Poginulo je 1500-2500 ljudi, među njima 79 dece. Uništeno je 25 000 stambenih objekata, putevi, aerodromi, bolnice, Domovi zdravlja, vrtići, škole, spomenici kulture i mostovi. SRJ je napadnuta pod izgovorom da je krivac za neuspeh pregovora u Rambujeu i Parizu o budućem statusu pokrajine Kosova i Metohije. Bombardovanje je prestalo ali agresija i danas traje.
Srbija je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi RS zemlja koju više niko ne sme da napadne, zemlja poštovana u svetu i koja veruje da će doći vremena u kojima se uloga Ujedinjenih nacija neće dovoditi u pitanje, vremena kada će biti neprikosnoveni dokumenti koji su usvojili organi zaduženi za svetski mir i bezbednost.
Mi se moramo uvek sećati svih žrtava i boraca koji su stali uz svoju zemlju, borili se i dali svoje živote pokazujući kako se voli Srbija. Istorija stradanja se ne sme zaboraviti jer ko to čini dozvoljava da se ona ponovi. Živela Srbija!“
Nakon predsednikovog govora nastupio je akapela hor „Srbski pravoslavni pojci“ koji je za prisutne izveo splet srpskih rodoljubivih narodnih pesama.
Akademiji su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije, predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, članovi opštinskog rukovodstva kao i brojni građani.


Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_dostava2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati