pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

POSLEDNJE ČETIRI GODINE U BARAJEVU URAĐENO 70 KILOMETARA VODOVODNE MREŽE

 
4fc8d201fc5a186756bfe34131536f53_5985575012.jpg

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i član Gradskog veća Miloš Dangubić obišli su danas radove na izgradnji vodovodne mreže u Arnajevu u opštini Barajevo. Događaju su prisustvovali predsednici opština Barajevo i Lazarevac Slobodan Adamović i Bojan Sinđelić i v. d. direktora JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda” Dušica Anđelković.

Vesić je precizirao da je Grad Beograd izdvojio oko 72 miliona dinara da se uradi 20,3 kilometra vodovodne mreže u Arnajevu i oko 13,3 kilometra u Rožancima.

– Osim ova 33 kilometra rađeno je još i u Lisoviću i Beljini, tako da je u poslednje četiri godine na teritoriji Barajeva urađeno i do 70 kilometara vodovodne mreže. Preostaje nam selo Manić, gde će biti izgrađen rezervoar, što je trenutno u fazi projektovanja. Kada bude i to završeno, moći ćemo da kažemo da sva naseljena mesta u Barajevu imaju vodu, što je velika stvar i na šta sam veoma ponosan – istakao je Vesić.

On je precizirao da će nakon završenih radova konkretno na danas posećenoj lokaciji biti priključeno oko 500 domaćinstava i to u prvom mahu na magistralni cevovod, dok će se u međuvremenu projektovati izgradnja rezervora Vrapčevo brdo.

Zamenik gradonačelnika je najavio da je u fazi projektovanja i rezervoar Dubrava koji se nalazi u Lisoviću i koji je važan jer će se visinski pokriti određeni delovi ovog sela, a rezervoar će koristiti i delovi opštine Sopot, odnosno domaćinstva koja se nalaze na samoj granici dve opštine. Kada se u Arapovcu bude završio rezervoar, pokriće se sedam naseljenih mesta sa teritorije Lazarevca, čime će se pokazati da ni oni nisu zaboravljeni, istakao je Vesić.

– Radi se korak po korak, odnosno radovi imaju svoj tok i dinamiku. Ipak, može da se vidi da su ulaganja u prigradskim opštinama veoma velika, čime pokazujemo da smo promenili politiku grada. Četiri puta više sredstava izdvaja se za prigradske opštine nego u periodu od 2008. do 2013. godine. Svi stanovnici Beograda tretiraju se na isti način i imaju ista prava – naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je izrazio je zadovoljstvo što u se ovoj opštini ispunjavaju prethodno data obećanja.

– Pokazujemo koliko smo odgovorna vlast i koliko vodimo računa o svojim građanima. Uskoro krećemo sa gasifikacijom Barajeva, što je dokaz da se na našoj opštini stalno gradi i da će tako biti i ubuduće – rekao je Adamović.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahavalio je Gradu Beogradu na veoma dobroj saradnji.

– Završetkom vodovoda koji stiže sa teritorije opštine Barajevo, rešavamo severoistočni deo naše opštine i pet sela tog područja će dobiti vodu. Pored veoma dobre saradnje sa gradom, probleme zajednički rešavamo i sa susednom opštinom Barajevo na korist svih naših stanovnika – kazao je Bojan Sinđelić.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_dostava2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati