pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

GRADONAČELNIK URUČIO NAGRADE ĐACIMA GENERACIJE

 
20190627_Djaci_generacije_02_43328.jpg

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je 27. juna u Starom dvoru đake generacije osnovnih i srednjih škola u glavnom gradu i uručio im laptop računare, tablete i knjige. Među nagrađenima su i ovogodišnji đaci generacije iz barajevskih škola, srednjoškolac Nikola Ranković, Mihailo Veljović iz OŠ “Pavle Popović” i Luka Komazec iz OŠ “Knez Sima Marković”.
Događaju su prisustvovali i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković, član Gradskog veća Slobodan Šolević, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, podsekretar ovog sekretarijata Igor Raičević, predsednici gradskih opština, među kojima i predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Adamović, kao i direktori osnovnih i srednjih škola i roditelji nagrađenih učenika.
Radojičić je naglasio da je dodela priznanja najboljim đacima jedan od najlepših događaja u Starom dvoru.
– I ove godine sam imao sreću, privilegiju i čast da najboljoj deci, zajedno sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom dodelim nagrade za ovu godinu. Nagrade je primilo 197 dece iz osnovnih škola i 87 dece iz srednjih škola. Radujem se da imamo takvu decu, nastavnike i roditelje i što smo svi zajedno mogli da proslavimo njihov uspeh – kazao je Radojičić.
On je istakao da je za naš grad i zemlju veoma važno da imamo ovako uspešnu decu ali da je to dobra prilika da se pošalje poruka da nam je njihov uspeh važan i da ćemo u njih ulagati.
– Pokloni kojim smo ih nagradili su mali doprinos da znaju da cenimo njihov uspeh. Inače, iz budžeta Grada Beograda ove godine  opredeljeno je 190 miliona evra za obrazovanje i dečju zaštitu, što je duplo više nego 2012. godine. Ovaj novac ulažemo u kapitalne projekte poput škole u Leštanima čija je izgradnja u toku a za koju su Grad Beograd i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uložili oko četiri miliona evra. Obezbedili smo i 190 stipendija za ovu školsku godinu za najbolje srednjoškolce i studente u vrednosti od 20 miliona dinara. Važno je da Grad Beograd pošalje dobru poruku da je spreman da podrži najbolje đake i da želi da očuva sistem vrednosti koji ih je doveo do velikog uspeha – kazao je Radojičić.
Najboljim đacima osnovnih škola uručeni su tableti i knjiga Mila Lompara „Crnjanski: biografija jednog osećanja”, dok su najuspešniji srednjoškolci dobili laptopove i knjigu „Srbija – gradovi, opštine, naselja” prof dr Stevana M. Stankovića.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati