pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

ODRŽANA 20. SEDNICA SKUPŠTINE, SKUPŠTINA PODRŽALA PROMENU STATUTA GRADA

 
20190708_Skupstina_20_01.JPG

Skupština Gradske opštine Barajevo kojom je predsedavao predsednik skupštine Saša Paunović usvojila je na današnjoj  sednici Zaključak o davanju mišljenja na nacrt odluke o promeni Statuta Grada Beograda kojim su odbornici dali pozitivno mišljenje o toj promeni.
Promena Statuta grada usledila je nakon usvajanja novog Zakona o glavnom gradu koji je omogućio decentralizaciju Beograda, tako da ta dva akta čine jednu celinu koja omogućava značajne promene.
Novim Statutom grad će biti podeljen na dve zone - gradsku i prigradsku. Sedam prigradskih opština, među kojima je i Barajevo, biće u prigradskoj zoni, a 10 gradskih u gradskoj, a sve će imati veća ovlašćenja.
Najvažnije izmene se odnose na izgradnju, tako da će u gradskim opštinama ubuduće moći da se vrši legalizacija do 400 kvadrata i izdavanje građevinske dozvole do 1.500 kvadrata, dok će prigradske opštine vršiti legalizaciju do 3.000 kvadrata i izdavati građevinske dozvole do 5.000 kvadrata.
Prigradske opštine će dobiti pravo da van plana generalne regulacije donose urbanističke planove uz saglasnost Grada Beograda što će im omogućiti da se brže razvijaju i efikasnije privlače investitore.
Osim toga Statut će omogućiti da prigradske opštine, uz saglasnost grada, imaju svoja javna preduzeća, kao i da grad svoje izvorne nadležnosti može da prenese na prigradske opštine.
Opštine će moći da ulažu u javne objekte kao i javne površine, pa će opština moći da uredi park, dečije igralište, vrtić ili školu.


Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_dostava2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati