pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

POČELA DA SAOBRAĆA PRVA MINI-BUS LINIJA KROZ GUNCATE

 
20191202_Mini_bus_Guncati_Glavna.JPG

Od nedelje 1. decembra 2019. godine počela ja sa saobraćanjem mini – bus linija na relaciji Barajevo – Guncati – Barajevo. Mini-bus će kretati sa glavne Lastine stanice, odakle će ići kroz ulicu Mike Ćurčića, a zatim će skrenuti za Prokić kraj gde su predviđene četiri nove autobuske stanice, što će biti prvi put da autobus prolazi kroz ovaj deo Guncata. Mini – bus će zatim ići kroz Svetosavsku ulicu do skretanja za Guncate odakle će dalje nastaviti ulicama Slobodana Penezića i Palih boraca. Krajnje odredište biće mu Izvorska ulica gde će se okrenuti i nastaviti vožnju istom trasom, ali u suprotnom smeru (Izvorska, Palih boraca, Slobodana Penezića, Svetosavska, Prokić kraj, Mike Ćurčića, Lastina stanica) i tako će saobraćati ceo dan u intervalu od sat vremena. Prvi polazak sa glavne Lastine stanice biće u 07:20, a poslednji u 22:28 i ukupno će biti 15 polazaka radnim danima. Vikendom će linija takođe saobraćati, ali u smanjenom obimu, sa 9 polazaka dnevno.  
Novom linijom provozali su se predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović, na čiju inicijativu je i uvedena ova linija, kao i članovi opštinskog Veća Ivan Vasiljević i Nenad Savić i direktor barajevskog pogona Laste Veljko Vukobratović.  
Ivan Vasiljević kaže da je uvođenje ove linije posledica dobre saradnje i komunikacije gradskih i opštinskih vlasti. On je naglasio da je opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Slobodanom Adamovićem insistiralo na uspostavljanju ove linije da bi građani Guncata konačno dobili redovan i kvalitetan autobuski prevoz. Traženo je da mini-bus po prvi put prolazi i kroz Prokić kraj, kako bi što većem broju stanovnika Guncata bila dostupna nova linija.
Nenad Savić naveo je da je ovo istorijski trenutak za Guncate, jer će meštani ovog sela po prvi put otkako postoji javni prevoz na teritoriji naše opštine dobiti jednu frekventnu liniju, koja će omogućiti da veliki broj ljudi ne pešači po nekoliko kilometara do svojih kuća ili do stanice na glavnom putu kada krenu na posao. Uvođenjem ove linije konačno će biti rešen višedecenijski problem žitelja Guncata.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_KI2.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_dostava2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati