pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

NA SVEČANOJ SEDNICI GO BARAJEVO DODELjENA NAJVIŠA OPŠTINSKA PRIZNANjA

 
DSC_0499_resize_18217.JPG

Povodom Dana opštine održana je Svečana sednica Skupštine Gradske opštine Barajevo na kojoj su dodeljena Javna priznanja zaslužnim pojedincima koji su se svojim radom i delima istakli u promociji i razvoju naše opštine kao i društva u celini. Obraćajući se prisutnima predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović svim građanima Barajeva čestitao je slavu i Dan opštine a zatim napomenuo i važnost današnjeg  datuma u savremenoj srpskoj istoriji istakavši da je osnivanje  Praviteljstvujušćeg Sovjeta srbskog  bilo preteča stvaranja organizovane državne uprave u našoj zemlji. Adamović je izrazio zadovoljstvo što sa prisutnima može da podeli konkretne rezultate koje je rukovodstvo opštine ostvarilo u proteklom periodu a takođe je najavio i još veće učešće Grada Beograda u kapitalnim investicijama koje će u narednom periodu biti realizovane u našoj opštinisu. On je takođe istakao da su  rezultati vidljivi u različitim društvenim sferama, od infrastrukturne mreže do kulturnog života, i najavio ozbiljne infrastrukturne projekte i u narednom periodu. Na svečanoj sednici prikazan je i osmominutni film o tome kako se rašavaju gorući problemi u barajevskoj opštini a u video materijalu najavljena je i realizacija već započetih i novih projekata koji će znatno unaprediti životne uslove svih naših sugrađana.  Zatim se prisutnima obratio i gradski manadžer Miroslav Čučković koji je istakao da se nada da će sledeđe godine filmski prikaz o investicijama u  opštini Barajevo biti bar dva puta duži najavljujući još veću podršku Grada Beograda  naporima opštinskog rukovodstva da Barajevo najzad postane opština koja ni po čemu neće zaostajati za ostalim delovima srpske prestonice.  

Dobitnici Javnih priznanja Gradske opštine Barajevo, Plakete „Praviteljstvujušćeg Sovjeta Srpskog“, ove godine su:
- Milivoje Marinković, bivši vojnik 53.granične specijalne brigade koji je 1999. godine tokom NATO agresije branio državnu granicu SR Jugoslavije na položajima u reonu graničnih karaula „Košare“ i „Morina“. Jedan je od retkih vojnika i boraca iz Barajeva koji je deo svoje mladosti preživeo u rovovima na prvim linijama fronta koje su bile izložene napadima terorističke tzv. OVK iz Albanije,
- Slađana Nikolić, pripadnica  MUP-a Srbije, Policijske uprave za Grad Beograd, Grupe za suzbijanje kriminala Policijske stanice Barajevo za izuzetne rezultate u svom radu,
- Nadežda Stevanović, pesnikinja iz Barajeva koja je priznanje dobila za izuzetan doprinos razvoju kulture u GO Barajevo. Ona je do sada objavila četiri zbirke pesama i dobitnica je više značajnih književnih priznanja.
Posthumna priznanja pripala su Snežani Đuričić, koja je kao učiteljica bila zaposlena u Osnovnoj školi „Knez Sima Marković“ za izuzetan doprinos u razvoju obrazovanja u našoj opštini kao i Snežani Simić, medicinskoj sestri u Domu zdravlja „Milorad Vlajković“ koja je radila u službi Hine pomoći, za požrtvovan rad i human odnos prema pacijentima.

Među brojnim zvanicama Svečanoj sednici Gradske opštine Barajevo prisustvovao je i Anton Leskovar župan slovenačke opštine Kidričevo.
U kulturno-umetničkom delu programa nastupile  su Aleksandra Padrov, vokalna solistkinja, kao i Tatjana Kecman,dramska umetnica,  koja za ovu svečanu priliku nastupila u ulozi Flore Sends, jedine žene sa Zapada  koja se kao pripadnica regularne vojske  borila U Prvom svetskom ratu i to na strani Srbije.

Nazad
Anketa_saobracaj_2022_17021.jpg

Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

Baner_CZK.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati