pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

ADAMOVIĆ: PONOVO PROTIV IZDAVANjA DOZVOLE ZA RAD “YUNIRISKU”

 
yr01.jpg

Danas je GO Barajevo uputila mišljenje Ministarstvu za zaštitu životne sredine, po pitanju davanja dozvole za rad firmi “Yunirisk”.
Kako se može videti iz dopisa koji je ovom prilikom objavljen, opština je jasno, još jednom izrazila da ostaje pri svom stavu i da je protiv izdavanja ovakve dozvole.
“Danas smo ponovo izrazili svoj stav i jasno podvukli da se protivimo tome da na našoj teritoriji radi firma, koja bi svojom tehnologijom i delatnošću na bilo koji način mogla ugroziti bezbednost i zdravlje ljudi.
Smatrao sam da ovaj dopis treba objaviti, pre svega, jer želim da građani Barajeva budu upoznati sa stavovima i aktivnostima opštine, ali ne želim ni da dozvolim da pojedine interesne grupe ovo koriste na potpuno pogrešan način.
Jasno se vidi da smo po pitanju “Yuniriska” prvi put reagovali još 2021. godine i ni jednom nismo dali saglasnost da obavljaju ovakvu vrstu delatnosti na teritoriji naše opštine.  Sve neistine koje objavljuju pojedini pokreti za zaštitu životne sredine, koji u proteklom periodu nisu realizovali ni jedan projekat iz oblasti zaštite životne stredine, pa čak nisu ni jednu akciju čišćenja organizovali, govore samo o tome da njima nije cilj da živimo u čistom Barajevu, već samo da pokupe po koji politički poen.
Ja sam uvek jasno izražavao svoj stav po pitanju rada firmi koje se bave delatnostima kojima nije mesto u jednoj ekolškoj opštini i u naseljenom mestu i kao što smo rešili problem sa firmom “Most”, tako ćemo rešiti i problem sa radom “Yuniriska”.
Za razliku od onih koji samo dižu buku i osim toga nemaju ni jednu konkretnu aktivnost, iza nas stoje rezultati, kao što je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Naselju Gaj, zatvaranje “Mosta” i jasan stav po pitanju izdavanja dozvole za rad “Yunirisku”, što sam siguran da će dovesti do toga da i oni izmeste svoje kapacitete iz Barajeva i da budemo jedna potpuno zdrava i čista ekološka sredina, sve ostalo su prazne priče”- kaže predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati