pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

ONI SU OBELEŽILI 2014.

 
DSC0119.JPG

Izbor za najbolje sportiste Barajeva u organizaciji Sportskog saveza naše opštine održan je u ponedeljak 29.decembra u svečanoj sali Skupštine opštine. Upravni odbor Sportskog saveza i ovoga puta je imao težak zadatak da od brojnih barajevskih sportista, koji su tokom 2014.godine postizali vrhunske rezultate, izabere one najbolje. Ipak sve odluke su donete jednoglasno a priznanja namenjena najuspešnijima pripala su sledećim sportistima:
Najuspešniji sportski kolektiv u našoj opštini je Streljački klub “Barajevo” koji je tokom protekle takmičarske sezone zabeležio niz vrhunskih rezultata. Na Prvom Kupu Srbije takmičari ovog kluba su uekipnoj konkurenciji zauzeli četvrto mesto, Na trećem takmičenju iz iste serije Dragomir Ivanković bio je drugi dok se ekipa plasirala na treće mesto. Na četvrtom Kupu Aleksandar Ivanković je u pojedinačnoj konkurenciji nadmoćno trijumfovao. Najveći uspeh ostvaren je u finalu ovog takmičenja barajevska ekipa ubedljivo osvojila prvo mesto i veliki prelazni pehar namenjen pobedniku.
Za najbolju seniorku proglašena je Arianna Ilić,članica Konjičkog kluba „Impuls Plus“ koja je tokom prošle godine na takmičenjima Otvorenog prvenstva Srbije u daljinskom jahanju osvojila tri prva i dva druga mesta. Na Balkanskom prvenstvu, koje je održano u našoj opštini, Arianna je bila vicešampionka dok je na FEI takmičenju u Bugarskoj takođe bila druga.
Najbolji senior tokom 2014.godine bio je Nenad Jevtić, član Košarkaškog kluba „Barajevo“. Nenad je košarkom počeo da se bavi u matičnom klubu a nastupao je i za Rakovicu, Čukarički, Umku, Radnički iz Obrenovca a košarkaško znanje sticao je na terenima počev od „beton lige“ pa do Prve savezne lige Srbije. Nenad je u barajevskom klubu angažovan i kao igrač i kao trener a sa svojim saigračima iz ekipe osvojio je Letnju seniorsku ligu a trenutno nastupa u Drugoj srpskoj košarkaškoj ligi sa velikim čansama da on i njegove klupske kolege trijumfuju i u ovom stepenu takmičenja.
Za najboljeg juniora proglašen je Ugren Ugrenović, koji sa uspehom brani boje Bokserskog kluba „Čolaković“. Ugren je aktuelni prvak Beograda a nastupio je za nacionalnu selekciju naše zemlje u ruskom gradu Anapa na nedavno održanom juniorskom Prvenstvu Evrope.
U konkurenciji juniorki priznanje namenjeno najboljoj otišlo je u ruke Tijani Popović, takmičarki Stonoteniskog kluba „Barajevo“ koja je u dosadašnjoj karijeri, iako rođena 1999.godine, do sada osvojila pviše od 50 trofeja. Tijana sa svojim klubom trenutno nastupa u Drugoj ligi Srbije  a bila je i učesnik prestižnog takmičenja TOP 12. Aktivni je učesnik na svim školskim takmičenjima  u stonom tenisu a bila je prvak svih beogradskih škola dok je na republičkom nivou osvojila treće mesto.
UO je jednoglasnom odlukom za najboljeg kadeta proglasio Nikolu Rankovića, člana Karate kluba Sensei“ i nosioca braon pojasa-1.KJU, koji je tokom prošle godine osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju čime je kolekciju odličja u dosadašnjoj karijeri uvećao na 24 zlatne, 19 srebrnih i 8 bronzanih medalja.
Najbolja kadetkinja je ,karatistkinja Emilija Antanasijević, nosilac plavog pojasa-5.KJU. Ona je i dobitnik plakete GO Barajevo za ostvarene rezultate u oblasti sporta a tokom 2014.godine osvojila je dve zlatne i jednu bronzanu medalju.
Emilija Popović, koja sa uspehom nastupa za Stonoteniski klub Barajevo, proglašena je za najbolju pionirku. Do sada je osvojila 79 medalja i 8 pehara a na rang listi Stonoteniskog saveza Srbije trenutno se nalazi na devetoj poziciji. Sa svojim klubom takmiči se u Drugoj ligi Srbije a na školskom takmičenju beogradskih Osonvnih škola u pojedinačnoj konkurenciji bila je prva a isti uspeh ostvarila je i u ekipnoj konkurenciji. Na republičkom nivou pripalo joj je treće mesto.
Priznanje namenjeno najboljem pioniru pripalo je košarkašu Stefanu Marinkoviću, kapitenu pionirske selekcije Košarkaškog kluba „Barajevo“. Stefan je odličan učenik a sa lakoćom uspeva da uskladi školske i sportske obaveze a svoje košgetersko umeće sve češće demonstrira pod protivničkim obručima tako da se neretko dešava da utakmicu završi i sa više od 30 postignutih poena.
Za najboljeg fudbalera u našoj opštini proglašen je Marko Marinković, koji nosi dres FK“Vranić“. Marko je nastupao i u fudbalskoj školi Crvene Zvezde a branio je i boje FK“Čukarički“. Jedan je od najzaslužnijih za uspeh kluba iz Vranića koji je u rekordnom roku uspeo da iz Opštinske lige dođe do Prve beogradske fudbalske lige. Tokom nedavno završene polusezone Marinković je postigao 11 golova a isto toliko puta je bio i asistent svojim saigračima.
Najbolji mladi fudbaler je Aleksandar Marković, čuvar mreže FK“Baćevac“. Marko je branio boje i fudbalskih klubova „Grafičar“ i „Policajac“ a trenutno sa baćevačkim klubom nastupa u Zonskoj ligi Beograda.
Najperspektivniji mladi sportisti u muškoj i ženskoj konkurenciji su Vasilije Marinković, član Stonoteniskog kluba Barajevo i Tijana Nikolić,takmičarka Streljačkog kluba Barajevo. Vasilije je tokom prošle godine osvojio deset medalja dok je Tijana na Prvenstvu Srbije,koje je održano na strelištu u Kovilovu, bila treća a takođe je na dva takmičenja održana u našoj opštini jednom bila druga a jednom joj je pripalo treće mesto.
Posebno priznanje namenjeno vrhunskim sportistima koji na najbolji način predstavljaju opštinu Barajevo i van granica naše zemlje dodeljeno je Branki Jovanović, proslavljenoj srpskoj reprezentativki u bodi bildingu.
Zahvalnice za sportsku saradnju i izvanredne rezultate postignute u oblasti školskog sporta dodeljene su direktorima i aktivima nastavnika fizičke kulture osnovnih škola“Knez Sima Marković“ iz Barajeva i „Pavle Popović“ iz Vranića kao i Srednje škole“Barajevo“.
Plakete za postignute rezultate tokom 2014.godine pripale su Košarkaškom klubu „Barajevo“, Bokserskom klubu“Čolaković“, Stonoteniskom klubu“Barajevo“ i Konjičkom klubu „Impuls Plus“.
Zahvalnice su takođe dodeljene i Gradskoj opštini Barajevo, Radio Barajevu, Barajevskom glasniku, Policijskoj stanici Barajevo, Domu zdravlja „Milorad Vlajković“ kao i barajevskom Centru za kulturu. Zahvalnice su dodeljene i svim klubovima članovima Sportskog saveza Barajeva.
Plakete, priznanja i zahvalnice najboljim sportistma, sportskim kolektivima i javnim ustanovama uručili su Slavoljub Ćurčić, predsednik Sportskog saveza Barajeva i Duško Ilić, potpredsednik ove sportske organizacije.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_KI2.jpg

baner_jrasveta2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati